پلیس فتا

امروزه استفاده از فضای مجازی و اینترنت روز به روز درحال گسترش است. این فضای جدید و گسترده، در عین حال که پتانسیل بالایی برای رشد کسب و کارها، آموزش، خدمات و در یک کلام بهبود سطح دانش و آگاهی و رفاه و راحتی افراد جامعه شده است، می تواند حواشی و مشکلاتی را نیز با خود داشته باشد.

سودجویان و کلاهبرداران در فضای اینترنت نیز، دست به جرایم رایانه می زنند و به کاربران آسیب های زیادی از جنبه های مختلف وارد می کنند. لذا پلیس فتا  با هدف تامین امنیت و حفظ کرامت کاربران فضای وب و ابزارهای رایانه ای، در سال ۱۳۸۵ شروع به فعالیت نمود.

وظایف پلیس فتا چیست؟

پلیس فتا یا به عبارتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (fata)، با هدف حفظ هنجارهای جامعه، کرامت و ارزش انسان ها و مباحث دینی شان، و نیز حفظ امنیت و اصول اخلاقی، تاسیس شد.

پلیس فتا وظیفه دارد که هر گونه احتمال وقوع جرم را در فضای دیجیتال پیشبینی، کشف و جلوگیری کند تا اهداف خود را محقق سازد. حضور پلیس فتا از اهمیت بسیار زیادی برای گسترش فضای دیجیتال به صورت مثبت، برخوردار است.

چه جرائمی توسط پلیس فتا پیگیری می شود؟

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، وظیفه پلیس فتا شناسایی و پیگیری جرائم در فضای مجازی است. حیطه کاری پلیس فتا دقیقا در قانون جرائم رایانه ای تعریف می شود.

به صورت خلاصه، این جرائم شامل سرقت و کلاهبرداری ، هتک حیثیت و نشر اکاذیب، جرایم شبکه های اجتماعی، قاچاق صوت (ترمینیشن) و مواردی از این دست می باشد.

نحوه دسترسی و تماس با پلیس فتا چگونه است؟

در هر استان و شهر در کشور، پلیس فتا و شعبه ویژه برای رسیدگی به جرایم رایانه ای در دادسرا وجود دارد. برای یافتن شماره تماس، ساده ترین روش جستجو در اینترنت است. در مرورگر کلمه کلیدی “پلیس فتا” را می توانید جستجو کنید یا این که به صورت مستیقیم به آدرس اینترنتی پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir مراجعه کنید.

پس از این که وارد سایت پلیس فتا شدید، در قسمت پایین صفحه اصلی آن، به قسمتی که نقشه ایران قرار گرفته بروید. بر روی نقشه با کلیک بر روی هر استان مدنظر خود، به سادگی به آدرس، تلفن تماس و حتی موقعیت مکانی آن را مشاهده خواهید کرد.

پلیس فتا چگونه به جرائم رسیدگی می کند؟

طرز عمل پلیس فتا به طور خلاصه بدین صورت است که گشت های آن، در فضای مجازی مثل سایت ها، شبکه های اجتماعی، بلاگ ها و مواردی این چنینی جستجو می کنند و اگر با محتوایی هنجارشکن ، غیر اخلاقی و ضد ارزش مواجه شوند، مورد را پیگیرد قانونی قرار می دهند.

البته علاوه بر گشت های پلیس فتا، افراد شاکی در این فضای دیجیتال نیز، شکایت خود را به پلیس فتا اعلام می نمایند. سپس پلیس فتا اقدام به جمع آوری اطلاعات و مستندات می کند و متهمین را شناسایی و دستگیر می نماید.

بعد از دستگیری متهم، برای طی شدن مراحل رسیدگی به پرونده، متهم را به دستگاه های قضایی ذی ربط تحویل می دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

چهار × 3 =