تهدید

مجازات جرم تهدید

بسیاری از افراد نمی دانند که برخی ازمکالمات آنها تهدید است و تهدید در قانون مجازات جرم محسوب می شود و به صورت ناخودآگاه مرتکب آن می شوند. در این مقاله می خواهیم به این موارد بپردازیم و تهدید را تعریف و انواع آن را را نام ببریم و مجازات جرم تهدید را برایتان شرح دهیم.

معنای لغوی تهدید قصد آزار رساندن به دیگران است. جنبه روانی و روحی تهدید آنقدر زیاد است که می تواند فرد را دچار ناراحتی های قلبی و یا سوء استفاده های بعدی نماید. تهدید معمولاً در مواقعی استفاده می‌شود که فرد از طرف مقابل نقطه ضعف را شناسایی کرده و از آن به جهت منافع خویش بهره می برد.

تهدید؛ جرم مطلق

جرم تهدید از جرایم مستقیم و فوری می باشد بدین معنی که اهمیتی ندارد که نتیجه این عمل چه باشد و همین که فرد تهدید را عملی کند جرم انجام داده است و بدون نیاز به عملی شدن تهدید مجرم مستحق مجازات است حتی در صورتی که فرد تهدید کننده تقاضایی از طرف مقابل نداشته باشد و صرفاً به جهت فشار روحی و روانی تهدید را انجام دهد باز هم مجرم شناخته می شود و باید مجازات گردد.

در اثبات جرم حتماً باید تهدید صراحتاً اعلام شده باشد و به سمع طرف مقابل رسیده باشد.

در چه شرایطی تهدید جرم محسوب نمی گردد؟

اگر تهدید کننده به جای طرف مقابل خودش را تهدید نمایند؛ مثلاً بگوید «اگر آن کار را انجام ندهی خودم را آتش میزنم» جرم محقق نشده و شامل تهدید نمی شود. همچنین اگر کودک خردسالی بزرگسالی را به کشتن یا هر مورد دیگری تهدید نماید این تهدید نیز جدی نیست و به آن استناد نمی گردد زیرا این احتمال وجود ندارد.

مورد دیگر اینکه تهدید باید نامشروع باشد یعنی اگر فرد مثلا بگوید «شکایت قانونی می کنم و اعلام ورشکستگی می نمایم» و با این جملات فردی را تهدید ‌کند شامل جرم تلقی نمی گردد.

آیا تهدید لفظی در فضای مجازی مستحق مجازات می گردد؟

ارتکاب به جرم در فضای مجازی و یا حقیقی تفاوتی ندارد و مجازات هر دو در صورت تحقق جرم یکسان است.

اگر تهدید در بستر پیامک اتفاق می‌افتد آیا قابل اثبات است؟

امروزه با توجه به پیشرفت فضای مجازی و تکنولوژی و روی کار آمدن پلتفرم هایی مانند واتساپ تلگرام و اینستاگرام و… وقوع جرم در فضای مجازی به شدت افزایش یافته است در نتیجه همه روزه شاهد انواع جرم در فضای مجازی هستیم اما آیا می‌توان این جرایم را اثبات کرد؟

نکته حائز اهمیت آن است که به دلیل وجود سرورهای برنامه های خارجی در خارج از کشور در صورتی که فرد تهدید کننده پیام خود را پاک نماید یا اکانت کاربری خود را حذف نماید جرم قابل پیگیری نخواهد بود. بنابراین در نظر داشته باشید در صورت ارتکاب جرم توسط فرد خاطی قبل از آن که فرد پیام های خود را پاک نماید و یا اکانت کاربری خود را حذف نماید، باید از صفحه چت و یا محیط صفحه برنامه که در آن تهدید صورت گرفته اسکرین شات تهیه گردد.

از این اسکرین شات‌ها در مواقع لازم به جهت اثبات جرم استفاده خواهد شد. اما در صورتی که تهدید از طریق پیام کوتاه (پیامک) اتفاق افتاده و در ۶ ماه اخیر باشد، دادگاه می‌تواند با استفاده از مجوزهای لازم از اپراتور تلفن همراه مورد نظر پرینت پیامک های داده شده را دریافت نموده و در اثبات جرم و صدور رای از مدارک کافی برخوردار باشد.

بعضی نکاتی که درباره جرم تحقیق تهدید بهتر است بدانید

  • جرم تهدید یک جرم مطلق می باشد همانطور که گفته شد در صورتی که صرفاً عبارت تهدید آمیز بیان شود فارغ از نتیجه و ایراد خسارت جرم محقق شده است.
  • درصورتیکه تهدید به دروغ انجام گیرد تاثیری در میزان مجازات آن ندارد و دروغ بودن تهدید میزان مجازات را کاهش نمی دهد.
  • تهدید یک امر نسبی میباشد و اگر فردی صرفاً از فرد دیگر بترسد  تهدید حساب نمی‌شود و جرم محقق نشده است.
  • درصورتیکه تهدید کننده توانایی انجام آن تهدید را نداشته باشد مثلا سالمندان یا خردسالان؛ آن تهدید ارزشی نداشته و جرم تلقی نمی گردد.
  • نحوه بیان تهدید شفاهی یا کتبی، علنی یا غیرعلنی، در مکان عمومی یا در مکان خصوصی و … تاثیری در عدم وقوع جرم ندارد و همگی جرم محسوب می شوند.
  • اهمیتی ندارد که تهدید کننده چه تقاضایی دارد صرف بیان جمعه اعراب آمیز جرم واقع شده است و مجازات دارد.
  • نحوه به اطلاع رسانی رساندن تهدید موضوعیت ندارد و تهدید کردن به هر نحوه و روشی کفایت می کند خواه پیامک خواه تلفنی خواه حقیقی.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

9 + 6 =