مالیات شرکت

احتمالا تاکنون این سوال برایتان پیش آمده باشد که مالیات چیست و چرا باید مالیات داد؟ این مالیات ها در کجا خرج شده و به چه کار می آید؟ اگر از پرداخت آنها سر باز زنیم چه میشود؟ در ادامه تلاش میکنیم تا به پاسخ تک تک این سوال ها بپردازیم.

مالیات چیست؟

مالیات ها جزو مهمترین منابع تامین سرمایه ی لازم جهت ساخت و نگه داری زیر ساخت های کشور به شمار می آید. مالیات هزینه ای اجباریست که دولت ها قوانین مربوط به محاسبه آن را تبعیت میکنند تا بتوانند سرمایه ی خود را جبران کنند؛ مالیات شرکت ها هم بخشی از این قوانینی است که توسط دولت تصویب شده است.

پرداخت مالیات امری اجباری به شمار می آید و چنانچه مالیات دهندگان چه شخص و چه شرکت هایی که پرداخت مالیات بر آنها واجب شده به عمد از انجام آن سر باز زنند و یا از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند، از سوی مراجع قانونی پیگیری و شامل مجازات تعیین شده در قانون اساسی مرتبطه خواهند شد. حال بپردازیم به این موضوع که مالیات چگونه محاسبه میشود؟ شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که دولت از چه چیزی مالیات ها را تعیین میکند؟

در جواب بهتر است گفته شود که دولت مبلغ مالیت را بر اساس درآمد شما (شرکت،شخص) و فعالیت اقتصادی تعیین میکند؛ که به آن مالیات حاصل بر درآمد نیز گفته میشود. به عبارت دیگر مجموعه فعالیت های اقتصادی، خدماتی، تجاری و صنعتی شامل پرداخت بیمه حاصل بر درآمد نیز گفته میشود.

سال مالی چیست؟

در اینحا باید ذکر کنم که برای شرکت ها و اشخاص حقوقی که در آمد و تراکش های بالایی دارند و محاسبه ی سود و ضرر و زیان آنها سخت تر میباشد شامل سال مالی میشوند؛ یعنی این محاسبات بر به صورت سالانه انجام می‌شود. لازم به ذکر است که سال مالی لزوما بر اساس تاریخ شمسی نمی باشد ولی به صورت پیش فرض اول فروردین ماه هر سال شروع و پایانش اسنفند هر سال میباشد. به استثناء سال اول کاری که شروع آن سال از تاریخ تاسیس شرکت میباشد.

اشخاص حقوقی میباشد پس از رسیدگی به حساب های شرکت، آنها را طی ترازنامه یا اظهار نامه سود و زیان خود را به سازمان مربوطه ارسال نمایید. پس از ارسال اظهارنامه از طرف شرکت اداره امور مالیات  موظف به برسی و رسیدگی به میباشد؛ مدت زمان ارسال آن نیز تا یک سال میباشد. در صورتی که مشکلی در اظهارنامه باشد و شرکت ابلاغیه ای از طرف اداره امور مالیات دریافت خواهند کرد و عدم دریافت ابلاغیه نشانه ی تایید و قطعی شدن آن میباشد.

حال در نظر بگیرید که مسئول رسیدگی به مالیت شرکت شما یا به طور مثال حسابدار شما اظهار نامه خود را ارسال ننماید. در مورد عدم ارائه ی اظهارنامه و ترازنامه باید گفت که شرکت از سوی اداره امور مالیات شامل جریمه ای سنگین شده؛ پس بهتر است پس در اولین قدم برای تاسیس شرکت اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی کرده و از گرفتار شدن احتمالی این جریمه سنگین خود را خلاص کنید. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

13 + پنج =