خیانت

یکی از مسائلی که این روزها بسیار فراگیر شده است و باعث فروپاشی بنیان خانواده می‌شود، مسئله خیانت همسر است.

این امر در ازدواج دائم از جمله کارهایی است که خلاف عرف و قانون جامعه است. در هنگام انجام و اثبات آن حتی اگر فرد مقابل شکایتی هم نداشته باشد، باز هم در قانون مجازاتی برای شخص خطاکار در نظر گرفته شده است.

برخی از افراد هنگام مطلع شدن از خطای همسر خود با دلایلی این مسئله را نادیده گرفته و آن را پنهان می‌کنند. بسیاری به خاطر حفظ آبرو یا وجود فرزند اما عده ای هم هستند که پس از دانستن این موضوع اقدام به شکایت می کنند و دنبال اجرای حکم حقوقی آن هستند.

با توجه به موارد ذکر شده طبق آمار خیانت همسر یکی از بیشترین موارد مراجعه به مشاوره حقوقی می باشد. افرادی که به دنبال شکایت از همسر خود در این مورد هستند به دنبال دانستن روند طلاق در این زمینه می باشند. با آذرداد در این مقاله همراه باشید تا از منظر قانونی و حقوقی این مسئله را با هم بررسی کنیم.

خیانت همسر چیست؟

بطور کلی داشتن رابطه پنهانی و صمیمانه با جنس مخالف خیانت همسر محسوب شده و خلاف عرف می باشد. در ماده ۶۳۷ قانون تعریف آن بدین صورت است که:

«هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت (محرم نشده باشند) نباشد مرتكب این امر خلاف (غیر زنا) شوند ، به ۹۹ ضربه شلاق محكوم خواهند شد».

خیانت همسر یعنی خلاف آن عهدی که داده اید عمل کنید. در ازدواج هم به معنای داشتن روابط خارج از چارچوب است. یعنی فردی تعهد خود را زیر پا گذاشته و به جای همسر خود با شخص سومی در یک ارتباط پنهانی لذت هایی را تجربه کنند.

این عمل سبب از بین رفتن رابطه زناشویی و عذاب وجدان برای فردی که خطاکار می شود. البته این امر در ازدواج را می توان از دو نوع مورد بررسی قرار داد.

  • داشتن روابط نامشروع.
  • داشتن روابط جنسی.

که در ادامه بطور کامل به بررسی این دو نمونه می‌پردازیم.

روابط نامشروع خارج از ازدواج

در قانون تعریف جامع و کاملی از رابطه نامشروع عنوان نشده است. اما بطور کلی با توجه به نظرات قوه قضاییه پیامک، تماس تلفنی و یا حتی تنها بودن در مکان عمومی برای مثال خودرو جزء روابط نامشروع حساب نمی شوند.

روابط نامشروع به اعمالی مانند بوسیدن، لمس کردن و از این دست رفتارها گفته می‌شود. پس داشتن یک مکالمه ساده بین دو طرف را نمی‌توان خیانت همسر در نظر گرفت. البته محتوا مورد گفت و گو مهم و قابل توجه است. اگر گفت و گوی دو طرف بر سر موضوعاتی مانند مسائل جنسی و مکالمات عاشقانه باشد ممکن است بتوان آن مکالمه را به عنوان رابطه نامشروع در نظر گرفت.

روابط جنسی خارج از ازدواج

از طرفی دیگر برعکس رابطه نامشروع که تعریف مشخصی در قانون ندارند. روابط جنسی بطور کامل در قانون مجازات های اسلامی تعریف شده است. انواع روابط جنسی خارج از ازدواج بصورت زنا یعنی رابطه جنسی بین مرد و زن، لواط که یعنی رابطه بین دو مرد و مساحقه که به رابطه بین دو زن می گویند عنوان می شود.

زنا در قانون مجازات اسلامی به چه معناست؟

با توجه به ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی به رابطه جنسی بین مرد و زنی که رابطه ازدواج بین آنها نیست زنا گفته می شود. همچنین رابطه آن ها جزو موارد وطی به شبهه هم نباشد. در اینجا منظور از وطی به شبهه این است که دو طرف رابطه با گمان به داشتن رابطه مشروع با یکدیگر رابطه جنسی داشته باشند در صورتی که در واقعیت این رابطه مشروع نباشد.

البته حتی اگر یکی از طرفین این رابطه هم با خیال به این که رابطه آنها مشروع است با فرد دیگر رابطه جنسی برقرار کند در ارتباط با آن فرد گمان کرده جرم زنا محقق و قابل قبول نیست. اگر خیانت همسر به صورت زنا باشد. با توجه به این مسئله که یکی از دو طرف یا هر دو آن ها متاهل باشند، جرم آنها زنای محصنه و مجازاتشان سنگسار است.

بطور کلی زنای محصنه به این معنا است که شخصی که زنا را انجام داده است دارای همسر دائمی و بالغ باشد و خودش هم عاقل و بالغ باشد و همچنین شرایط لازم و کافی برای برقراری رابطه جنسی با همسر خود را داشته باشد و با این حال مرتکب گناه زنا شود حکم وی سنگسار است.

نتیجه حقوقی خیانت همسر

طبق گفته قانون، زن و شوهری که با یکدیگر ازدواج کرده و تعهد دارند نباید تعهدات خود نسبت به یکدیگر را زیر پا بگذارند. اما امروزه دلایل مختلفی وجود دارد که باعث صورت گرفتن این امر در خانواده ها می شود. خیانت همسر به دنبال خود نتایج حقوقی را به همراه خواهد داشت که این نتایج برای زن و مرد متفاوت است. در ادامه از دیدگاه قانونی به بررسی آثار آن برای زن و مرد می پردازیم.

نتیجه حقوقی خیانت زن متاهل

پس از اثبات این عمل از طرف زن تصمیم گیری برای ادامه زندگی به تنهایی بر عهده مرد است. همچنین طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد می تواند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق همسر خود را بدهد. در این مورد حتی اگر در ضمن شرایط عقد، حق طلاق به زن داده شده باشد هم درخواست طلاق از طرف مرد جایز است.

موارد ذکر شده فقط در صورتی که خیانت زن اثبات شده باشد قابل انجام است. اما در صورتی که مرد به همسر خود اتهام بزند و در دادگاه اتهام وی اثبات نشود، همسر وی جایز است در دادگاه اعاده حیثیت کرده و تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی خود را از شوهرش بگیرد.

نتیجه حقوقی خیانت مرد متاهل

در صورتی که مردی بدون اطلاع همسر خود و به صورت مخفیانه ازدواج کند و تائید دادگاه را برای ازدواج خود نداشته باشد طبق قانون خطاکار محسوب می شود. در این صورت دادگاه حق طلاق را از وی گرفته و به همسرش می دهد و در این صورت درخواست طلاق از طرف زن از سوی دادگاه قابل قبول است.

سایر اثرات حقوقی خیانت همسر

با توجه به قانون اگر زن و مرد متاهلی وارد رابطه زنا شوند و از آن طریق به همسر خود خیانت کنند. جرم زنا آنها دارای مجازات سنگسار، اعدام، صد ضربه شلاق، تبعید و تراشیدن موی سر می باشد به صورتی که:

  • هنگامی که زن خاطی با یک مرد متاهل رابطه زنا داشته باشد حکم هر دوی آنها سنگسار است.
  • هنگامی که مرد خاطی با زن متاهل رابطه زنا داشته باشد حکم هر دوی آن ها سنگسار است.

البته در مواردی قاضی می تواند حکم را تغییر دهد برای مثال در صورتی که زن یا مرد خاطی به همسر خود دسترسی نداشته باشد.

  • در هنگام انجام این امر در صورتی که نفر سوم جزء محارم نسبی زن یا مرد باشد حکم برای آنها اعدام است.
  • اگر مردی همسر دائم داشته باشد و قبل از اینکه با همسر خود رابطه جنسی داشته باشد به وی خیانت کند و در رابطه زنا باشد حکم آن تراشیدن موی سر، صد ضربه شلاق و تبعید به اندازه یک سال قمری است.

البته لازم به ذکر است تمام این حکم هایی که گفته شده است در صورتی لازم به الاجرا است که خطای زن و مرد برای قاضی بطور کامل به اثبات برسد.

این امر همسر وی به مجازات جرم مرتکب شده خود محکوم می شود اما حق و حقوق وی بر جای خود باقی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

یک × 2 =