مواد مخدر

با توجه به جوامع امروزی، سخت تر شدن زندگی و بیشتر شدن فشارهای روحی و اقتصادی، بعضی از افراد ممکن است برای تسکین وضعیتشان از قرص های آرام بخش و امثال این ها استفاده کنند. اما مشکل از جایی شروع می شود که به اینجور مواد شیمیایی وابستگی بوجود آید. زیرا با گذشت زمان و بیشتر شدن فشار زندگی، ناخواسته فرد به دنبال موادی می گردد که تاثیرشان به تبع بیشتر باشد.

این نوع مواد همان مواد مخدر نام دارند که شاید در لحظه به شما حس خوبی انتقال بدهد و باعث شود تا مشکلاتتان را برای مدت کوتاهی فراموش کنید، اما در بلند مدت زندگیتان را کاملا نابود می کند و باعث می شود که تمام مواردی که برای بدست آوردن آن ها تلاش کرده بودید را از دست بدهید. همچنین از نظر قانونی نیز معتاد تخلف کرده و باید مجازات شود. 

دسته بندی مواد مخدر

مواد مخدر به طو کلی به ۴ دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:

  • مواد مخدرهایی که بر روی سیگنال های مغزی تاثیر می گذارند و باعث کنند شدن آن ها می شوند که در اصطلاح به آن ها (depressant)گفته می شود مانند: مورفین، هروئین و تریاک که باعث کمتر شدن ضربان قلب و خواب آوری می شوند.
  • دسته بعدی شامل مواد مخدرهایی می باشند که قابل تنفس کردن می باشند یا همان مواد (inhalant). ماری جوانا یکی از این مواد می باشد که باعث سردرد، سرخی چشم و کند شدن مغز می شود.
  • مواد مخدر کوکائین و مواردی که دارای نیکوتین می باشند، باعث بیشتر شدن سرعت ضربان قلب و اختلال در خواب می شوند و همچنین باعث پرسرعت شدن سیستم عصبی نیز می شوند که به آن ها مواد (stimulant)گفته می شود.
  • دسته بعدی مانند LSD ها و مواد روان گردان (hallucinogen)، مواد مخدرهایی می باشند که باعث توهم می شوند و اثراتی مانند: پریدن حافظه و حالت تهوع می باشد.

زمان تاثیرگذاری مواد مخدر

زمان اثربخشی در نحوه استفاده از مواد مخدر و نوع آن، متفاوت می باشد اما به طور کلی:

  • زمان تقریبی برای مواد مخدر تزریقی بین ۳ تا ۵ دقیقه می باشد. اگر نوع تزریق در ماهیچه باشد.
  • برای موادی که به صورت قطره مثلا در چشم ریخته می شوند، ۴ تا ۵ دقیقه زمان می برد.
  • مواد مخدر تنفسی از همه زودتر تاثیر می گذارد و زمانی بین ۵ تا ۸ ثانیه طول می کشد.
  • اگر نوع تزریق در رگ باشد، ۱۵ تا ۳۰ ثانیه طول می کشد.

اثرات مواد مخدر در قسمت های مختلف بدن

۱)    اثر مواد مخدر در نحوه رفتار

بیشتر دردهای انسان ها می تواند جنبه روانی داشته باشند. مثلا کسی استرس حاد دارد، درد فیزیکی در ناحیه شکم برایش بوجود می آید. مواد مخدر عامل درد را از بین نمی برند، بلکه فقط باعث ایجاد اختلال در انتقال رسانی سیگنال های درد به مغز می شوند و فرد نسبت به درد بی واکنش می شود. مثلا اگر کسی عضوی در بدنش شکسته باشد، چون دردی را احساس نمی کند، مراقبت های لازم را نمی تواند انجام دهد و باعث بروز تاخیر در پروسه بهبود عضو شکسته شده می شود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

9 + 13 =