مطالبه وجه

به زبان ساده، ممکن است دو فرد باهم قراردادی برای معامله اجناس، املاک و غیره عقد کنند. اما وقتی زمان پرداخت وجه می شود، فرد یا آن را پرداخت نمی کند، یا با تاخیر این کار را انجام می دهد که ممکن است باعث بوجود آمدن مشکلاتی بین طرفین بشود. در این شرایط بحث مطالبه وجه بوجود می آید.

شخص طلبکار می تواند برای مطالبه وجه خود به صورت کاملا قانونی اقدام کند که بر طبق مواردی همچون: چک، سفته، رسید و موارد این چنینی، می تواند این کار را انجام دهد.

نکات مهم در مطالبه وجه

  • اقدام به مطالبه وجه، به طور کلی یک شکایت مالی تلقی می شود. یعنی اگر شخصی قصد انجام دادن این کار را داشته باشد باید هزینه های مربوط به دادرسی را تقبل کند.
  • اگر در شرایطی که مطالبه وجه از نوع پول رایج کشور باشد، شخص می تواند علاوه بر دریافت کردن مقدار اصل پول خود، مبلغی بابت خسارت تحت عنوان “تاخیر در پرداخت” نیز دریافت کند.
  • باید در نظر داشت که مطالبه وجه امری حقوقی می باشد. بنابراین اگر فردی بخواهد به شکل کیفری اقدام به این کار کند، نه تنها نتیجه بخش نمی باشد، بلکه باعث هزینه اضافی و هدر رفتن وقت و پول می شود.
  • مورد در این زمینه وجود دارد به اسم تامین خواسته که یعنی شخص طلبکار می تواند همه اموال فرد بدهکار را بعد از تنظیم شکایت، توقیف کند.

پیگیری دادخواست مطالبه وجه

  • بعد از اینکه شخص طلبکار دادخواستی مبنی بر مطالبه طلب تنطیم کرد، می تواند با مراجعه به مراکز و دفاتر قضایی، یا با مراجعه به دفاتر دادگاه های عمومی، نسبت به تکمیل مراحل ثبت درخواست اقدام کند.
  • در صورتی تمامی مراحل پرونده انجام شده باشد، دادگاه برای تعیین زمان بررسی، اقدام به صدور دستور می کند.
  • پس از اینکه زمان بررسی پرونده اعلام شد، طرفین در دادگاه حاضر می شوند. قاضی با شنیدن اظهارات هر دو شخص رای نهایی را صادر می کند.

شیوه های مطالبه وجه یا طلب

پایه ترین روش، ارسال اظهارنامه می باشد. برای انجام این کار باید به دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی مراجعه کرده و نسبت به ثبت درخواست اقدام کنید. دقت داشته باشید که در نوشتن اظهارنامه به هیچ عنوان از کلمات زشت استفاده نکنید و توهینی در متن نیز مشاهده نشود.

یکی از این روش ها، تنظیم دادخواست می باشد. پس از اینکه از طرف بدهکار برای اظهارنامه پاسخی دریافت نشد، مانند تنظیم اظهارنامه، باید متن دادخواست نوشته شود و نسبت به ثبت آن در دفاتر خدمات قضایی (الکترونیکی) اقدام کرد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

ورود / ثبت نام
کد تأیید به شماره شما ارسال می شود

ارسال مجدد گذرواژه یکبار مصرف(00:90)

2 × پنج =